Middelstummer gewond bij ongeval in Joure

Deel dit artikel
Joure - In de nacht van zaterdag op zondag werden de hulpdiensten (brandweer Joure, duikteams Heerenveen, Jubbega en de politie en ambulancedienst) opgeroepen voor een voertuig te water op verkeersplein Joure.

Een automobilist, komende
vanaf Heerenveen, is bij het verkeersplein rechtdoor gereden. De 22-jarige beginnende bestuurder uit Middelstum, heeft de schrikhekken geraakt, is daarbij de berm ingereden en is een 50 meter verderop tot stilstand gekomen in het water. De man kan op eigen kracht uit het voertuig komen en liep voor hulp naar een motel in de buurt. De brandweerduikers van Jubbega en Heerenveen kwamen ter plaatse. De duikers zijn voor controle het water in gegaan. Berger Hof uit Heerenveen heeft de auto weer op het droge getakeld. Politie en rijkswaterstaat komen voor beveiliging van de hulpdiensten ter plaatse.

UPDATE: De bestuurder had diverse wonden op zijn hoofd en zat onder het bloed. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Daar werd bij de man bloed afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs en drank verkeerde. Zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd. Later die ochtend kregen de agenten een melding vanuit het ziekenhuis in Heerenveen. De bestuurder ging op één van de afdelingen volledig door het lint en bekogelde het verplegende personeel met van alles en nog wat. De agenten en de bewaking van het ziekenhuis hadden de nodige moeite om de man onder controle te krijgen. Toen dit lukte kreeg de man medicijnen waardoor hij rustiger werd.

Deel dit artikel