Veel oude brandweervoertuigen in Flowerdome Eelde

Deel dit artikel
Eelde - In het Flowerdome in Eelde wordt er al sinds 2000 een maal per jaar omstreeks november/december een beurs georganiseerd voor automobielen, motoren/bromfietsen en tractoren. Daarnaast is er ruimte voor kofferbak verkoop en presenteren zich op de beurs vele clubs en automobiel verenigingen.

Tevens zijn er diverse stands met de meest uiteenlopende onderdelen voor alles van met auto en motortechniek heeft te maken.

Natuurlijk ook velke stands met miniaturen, boeken, speelgoed en wat er verder mee te maken heeft. Dit jaar is er bijzonder veel aandacht voor brandweervoertuigen waarbij een serie handbrandspuiten uit 1880 tot de oudste mogen worden gerekend. Het jongste voertuig, een Mowag w200 uit 1974 is tot dusver het jongste voertuig dat is aangemeld voor de beurs.

Voor iedereen die van brandweervoertuigen houdt is de beurs, welke zal worden gehouden op 28 en 29 november, een absolute aanrader. De foto zijn door verschillende brandweerfanaten beschikbaar gesteld, waarvoor onze hartelijke dank.

 

Op zaterdag 28 en zondag 29 november is Flowerdome Eelde (Burg. J.G. Legroweg 80, 9761 TD Eelde) geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10, kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang.

 

Parkeren is gratis.

Deel dit artikel