Storm raast over de provincie Groningen

Deel dit artikel
Groningen/ Zevenhuizen & Hoogezand - Zware rukwinden hebben woensdagmiddag de tent van de archeologen in de St. Jansstraat omver geblazen. Het team van stadarcheologen doet er dna-onderzoek in de oude begraafplaats van de Martinikerk.

Ook in Zevenhuizen heeft de storm hus gehouden. Op de Haspel boven in Zevenhuizen (Gr) is woensdag een grote tent van veertien bij zeventien meter door de westerstorm omver geblazen. De tent die stond opgesteld op het terrein van een hengstenhouderij. Deze werd gebruikt voor het trainen van paarden. Een amazone die met een paard in de tent aan het trainen was, zag een kant van de tent door de wind onhoog getild worden. Ze kon op het nippertje de tent verlaten, nog geen vijf minuten later lag de gehele tent plat. Paard en amazone bleven ongedeerd. Ook de tent lijkt ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen.

Een spoorboom bij de spoorweg overgang Kalkwijk/Beukemastraat in Hoogezand is woensdagmiddag door de harde wind afgeknapt. Het treinverkeer moest hierdoor de overgang stapvoets passeren. Het Korps Landelijke Politie Diensten heeft het verkeer op de Kalkwijk geregeld.

Publicatie:

Dvhn (Voorpagina van donderdag).

Deel dit artikel