Rit naar AMC werd rapper fataal

Deel dit artikel
Hoogezand - De Amsterdamse rapper Rell, neergeschoten tijdens een overval in Hoogezand, was zeer waarschijnlijk nog in leven geweest als zijn vrienden hem na de schietpartij naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Groningen hadden gebracht in plaats van naar Amsterdam.

Dit blijkt uit een verklaring van de behandelend arts van het AMC. De 26-jarige Rell overleed in het ziekenhuis enkele uren nadat hij daar in de ochtend van 9 november op de stoep was achtergelaten.

Farrell Provence alias Rell, afkomstig uit Holendrecht, was gewond geraakt tijdens een nachtelijke overval met vier vrienden op een woning in Hoogezand. De overvallers wilden een gouden ketting terughalen, die de 26-jarige bewoner van de woning eerder met geweld van een rapper uit Foxhol zou hebben gestolen.

Onder leiding van de 22-jarige Cliff M. gingen de vijf overvallers de man met honkbalknuppels te lijf. Tijdens het gevecht liet een van de mannen een vuurwapen vallen. De bewoner pakte dit wapen op en schoot op zijn belagers, van wie enkelen werden geraakt. Rell kreeg een kogel in zijn lies en overleed later aan zijn verwondingen.

De Groningse politie heeft vijf verdachten aangehouden, onder wie drie Amsterdammers. De vierde verdachte is de bewoner van de woning in Hoogezand. Hem wordt moord ten laste gelegd. De vijfde verdachte is M. uit Foxhol. Hij zou het initiatief hebben genomen voor de overval, ook gezien een verklaring die hij kort na de schietpartij op het internet achterliet: 'Sorry man had je niet mee moeten nemen, R.I.P. Homey. Je wou me helpen maar het ging fout. Je weet zelf broertje you see me when I get there!'

Enkele jaren geleden won M. in Hoogezand een prijs in een talentenjacht met een rap over zinloos geweld.

Bron Het Parool

Zie ook: www.112hoogezand.nl

Publicatie: Tv Noord At5 Rtvnoord holland

Deel dit artikel