Zwaar gewonde na ongeval met auto en koe

Deel dit artikel
Stiens - Vrijdag op zaterdagnacht rond 01.00 uur is een man(19) zwaar gewond geraakt bij een ongeval met zijn auto op de Stienzer hegedyk net buiten Stiens.

De bestuurder reed met zijn Honda CRX over de weg toen er plotseling een ontsnapte koe uit een naastgelegen weiland op de weg stond.

Door nevel was er slecht zicht op de weg, vervolgens kon de man de koe niet meer ontwijken en botse er frontaal tegenop. Daarna is de auto van de weg geraakt en in een naastgelegen sloot beland, de koe kwam op het wegdek terecht en overleed ter plaatse.

Voorbijgangers op de fiets zagen het gebeuren en hebben daarop direct de hulpdiensten gewaarschuwd, die massaal ter plaatse kwamen. Waaronder de duikploegen van Leeuwarden en Harlingen en brandweer Stiens. Ook kwamen twee ambulances ter plaatse en was het Mobiel Medisch Team (MMT) vanuit Groningen per bus onderweg. Nadat het slachtoffer door brandweer en ambulancepersoneel uit zijn benarde positie was bevrijdt werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Op de Mr. PJ. Troelstraweg in Leeuwarden stond het MMT team op de ambulance te wachten en is het slachtoffer daar verder gestabiliseerd en vervolgens met een arts van het MMT in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeers ongevallen analyse doet een nader onderzoek naar het ongeval en ook is niet bekend hoe de koe op de weg terecht is gekomen.

 

www.nieuwsuitfriesland.nl

Deel dit artikel