Oude boom dreigt om te vallen op huis (Video)

Deel dit artikel
Nuis - Zaterdagmorgen werd de brandweer van Marum opgeroepen omdat er een eeuwen oude boom op de pastorie in Nuis dreigde te vallen.

Een hele oude boom die voor de pastorie staat was in tweeën gespleten en er was ook al een derde deel afgebroken, maar die was gelukkig recht naar beneden gevallen.

Het gevaar schuilt in dat de boom oud en uitgedroogd is en vol met barsten zit. Met een te harde wind is de kans groot dat de boom verder splijt en het 20 a 30 meter hoge gevaarte zich in het dak van het huis zal boren volgens de brandweercommandant.

Besloten is dan ook om de plek af te zetten met lint en verder niks te doen. Wel is een bedrijf uit Zevenhuizen gebeld om met een hoogwerker te komen en dan de boom in gedeeltes neer te halen. Zaterdagmiddag zijn het bedrijf Sikko Polling uit Zevenhuizen en het bedrijf Vos uit Roden bij de 150 a 200 jaar oude beuk geweest om hem vast te zetten en komen maandag terug. Het was nu te gevaarlijk i.v.m. de harde wind om de boom naar beneden te halen, maandag beginnen ze met het verzagen van de boom en zullen hem dan in delen naar beneden halen.

Deel dit artikel