Brandweer Menaldumadeel nieuwe kazerne

Deel dit artikel
Menaldum - De brandweer Menaldumadeel bestaat uit 28 vrijwilligers, de ene helft valt onder de groep Menaldum, de andere helft onder de groep Marssum.

Per jaar krijgt de brandweer ongeveer 75 noodoproepen. De brandweermensen in onze gemeente zijn allemaal vrijwilligers die het brandweerwerk naast hun reguliere werk doen. Zij hebben allemaal een pieper mee en wanneer die dan gaat dan is het uitrukken geblazen.

Of dit nu tijdens het werk is, midden in de nacht of op een vrije zondagmiddag. De mensen van de vrijwillige brandweer krijgen precies dezelfde opleiding als de beroepsbrandweer. Dat brandweerwerk niet alleen branden blussen betekent vertellen de brandweerlieden u graag. Zij geven op zaterdag 3 oktober graag uitleg over hun soms gevaarlijk maar zeer dankbaar werk. Wat is er op 3 oktober allemaal te doen? De brandweer geeft verschillende demonstraties zoals ‘vlam in de pan’, het gebruik van ademlucht en redgereedschap voor ongevallen.

Voor al deze demonstraties geldt dat het afhankelijk is van de ruimte en de windrichting. Op het terrein staat ook een crashtender, dit is een gigantisch blusvoertuig voor vliegtuigbranden. Brandweermannen zullen de werking van het boordkanon aan u demonstreren Bij de brandweerkazerne aan de Bitgumerdyk staat ook een hoogwerker. U wordt, als u groter bent dan 1.40 meter, omhoog gebracht en kunt zo Menaldum en omgeving vanaf grote hoogte bekijken. Een ritje met de autospuit is ook altijd mogelijk.

Deel dit artikel