Musselkanaal op wielen wordt een feest

Deel dit artikel
Ter Apelkanaal - Het moet het grootste vuurspektakel van de provincie Groningen worden: op zaterdagavond 3 oktober vanaf 19.00 uur wordt op het industrieterrein Zuid-Oost Groningen in Ter Apelkanaal de eerste editie van Musselkanaal on Fire gehouden.

Op het terrein van Wegman Transport zullen voertuigen in alle soorten en maten voor het nodige spektakel ,vuur en geluid zorgen.

In totaal zullen er tien voertuigen te zien en te horen zijn, variërend van voertuigen met straalmotoren die mega vlammen en geluid ontwikkelen, tot een monstertruck die auto’s zal verpletteren. Daarnaast hebben we ook een Amerikaanse politiewagen, die een burn-out zal geven. Dat betekent de wielen net zo lang te laten slippen tot ze springen. Dat zorgt natuurlijk voor veel rook en een harde knal, vertelt organisator Ernst Tempel.

 

Daarnaast is ook de Koninklijke Landmacht aanwezig met enkele voertuigen en een wervingstent. Ook het Jet Truck Team is aanwezig met de levensgrote Peterbilt, met daar op 2 straaljager motoren maar ook met een minibike en zelfs een Dixi met een straalmotor. De muziek wordt verzorgd door een dj met de Pioneer Thundertruck. In totaal duurt het spektakel zo’n drie uur. Bovendien zijn alle voertuigen ook op zondag 4 Oktober aanwezig bij “Musselkanaal op Wielen”.

De verwachtingen voor dit nieuwe evenement zijn hoog. ,,We verwachten veel bezoekers, de prognoses gaan uit van duizenden mensen. Die moet je wel kwijt kunnen, daarom hebben we ook gekozen voor deze locatie in Ter Apelkanaal. Bovendien hebben daar minder mensen last van het vele vuur, rook en geluid dat geproduceerd zal worden.’’ In de middaguren zal het spektakel al flink gepromoot worden tijdens een promotietour door Stadskanaal, Musselkanaal en Ter Apelkanaal. Spectaculaire auto’s en vuurspuwende vrachtwagens moeten zoveel mogelijk mensen nieuwsgierig maken naar “Musselkanaal on Fire”. ,,Het is toch iets nieuws en dus nog onbekend. Maar we verwachten er veel van.’’

Maandag verslag op deze site

Meer info op: www.musselkanaalopwielen.nl

 

 

Beelden van zondagmiddag maandag inTv Noord kortnieuws

Deel dit artikel