Kat door brandweer geredt

Deel dit artikel
Farmsum - Woensdagnacht kreeg de brandweer van Delfzijl rond twintig over twaalf een melding van een bevrijding dier aan de Eemskanaal Z.Z.

Ter plaatse gekomen met de Hoogwerker bleek dat de kat niet hoog in een boom zat, maar de kat zat onder een rand tussen twee platen in. De bewoners hadden al geprobeerd de kat onder de rand vandaan te krijgen, maar dit zonder succes. Toen ook de brandweer eenmaal zelf was gearriveerd lukte het de brandweer niet om de kat in eerste instantie onder de rand vandaan te krijgen. Daarop werd besloten de hoogwerker in te ruilen voor de hulpverleningsvoertuig. Toen ook de voertuigen waren omgeruild en de hulpverleningsvoertuig was gearriveerd werd besloten om te proberen om een van de grote tegels weg te trekken. Ook dit was geen succes.
Ondertussen was er een buurtbewoner gekomen met een stokje. De eigenaar van de kat en de brandweer probeerden hiermee de kat naar een andere kant te lokken, maar de kat vond het stokje zo leuk dat het met het stokje begon te spelen. Toen ook dit niet lukt heeft de brandweer de rand geforceerd waarna de kat bevrijd werd. De eigenaren waren erg blij met het weerzien van de kat. Uit een verhaal bleek dat er een hond achter de kat had aangezeten en de kat van schrik het water was ingesprongen, waarna het onder de rand was gekropen. De kat heeft ongeveer twee uur onder de rand gezeten tot het werd bevrijd.

Deel dit artikel