Gezamenlijke oefening brandweer Grijpskerk en Grootegast

Deel dit artikel
Grijpskerk - Maandagavond hield de brandweerkorpsen van Grijpskerk en Grootegast gezamenlijk een oefening op het industrieterrein in Grijpskerk. Een verkeersongeval waarbij vier voertuigen waren betrokken was in scene gezet.

Een veehouder was met zijn trekker onderweg naar het mechanisatiebedrijf voor een reparatie aan zijn mestinjecteerder. Tijdens zijn rit ging de injecteerder naar beneden en kwam tegen een voorbijgaande auto aan.

Een bestelauto moest hiervoor uitwijken en kwam via een hekwerk op de zijkant terecht. Tot overmaat van ramp botste daarop nog een naderende auto. Van alle drie betrokken geraakte auto’s raakte de bestuurders bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd.

Bij aankomst van de brandweer bleek één van de auto’s door de aanrijding in brand te staan. Het beginnend vuurje was snel geblust. De brandweer kon de drie slachtoffers snel en vakkundig bevrijden en overdragen aan het ambulancepersoneel. De trekkerchauffeur kwam met de schrik vrij. De oefening was zeer geslaagd. (www.rtvnof.nl)

 

Deel dit artikel