50 Jaar jubileum EHBO vereniging Drogeham – Kootstertille (video)

Deel dit artikel
Kootstertille - Maandagavond werd het 50 jaar jubileum van de EHBO vereniging Drogeham – Kootstertille op een speciale ledenbijeenkomst gevierd.

Deze speciale ledenbijeenkomst met oud bestuursleden en gasten vond plaats in de kantine van “Stertil” te Kootstertille. Voorafgaande aan deze bijeenkomst werd er een gebruikelijke grote (rampen) oefening gehouden i.s.m. de brandweer Drogeham en de Ambulance dienst. Deze oefening vond plaats op het industrieterrein west t.o. “Stertil” te Kootstertille. In scene was een zo realistisch mogelijk verkeersongeval neer gezet. Door nog onbekende oorzaak was een motorrijdster tegen een auto gebost. Door de schrik raakte de bestuurder van de auto de macht over het stuur kwijt en kwam uiteindelijk op de zijkant in de sloot terecht. De drie inzittenden van de auto raakten allen bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Ook de motorrijdster raakte ernstig gewond. Twee ambulances en de studenten van de politieacademie uit Drachten kwamen ook bij de oefening ter plaatse.

Door de oefenleiding werd goed gekeken hoe de politiemensen in opleiding in dergelijke situaties handelden. De oefening werd ondersteund door vier lotusslachtoffers en de plaatselijke EHBO vrijwilligers. Aansluitend was de viering van het 50-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit jubileum werd er een jubileumboek uitgegeven aan alle leden van de EHBO vereniging Drogeham – Kootstertille. Als dank en waardering naar de oprichter van de EHBO vereniging wijlen Dr. Spaans, voormalig huisarts in Drogeham, werd het eerste exemplaar van dit jubileumboek overhandigd aan Mevr. Spaans.

Deel dit artikel