Nu op 112nederland: Hennepkwekerij ontdekt dankzij nieuwe mini-helikopter

Deel dit artikel
Vlaardingen - Op maandag 7 september 2009 heeft de Politie Rotterdam-Rijnmond de cannachopper ingezet om hennepteelt en –verwerking op te sporen in Vlaardingen. Deze miniheli is een innovatief middel dat ontwikkeld is op basis van bestaande ideeën binnen de politiekorpsen in strijd tegen de hennepteelt.

Vijf politiekorpsen werken mee aan de pilotperiode om de chopper te testen. In de laatste week van april 2009 vonden de eerste testvluchten plaats.

Deze week (5 t/m 9 september) vindt de tweede testweek plaats en vliegt de cannachopper o.a. in Vlaardingen. Om een hennepkwekerij te ontmantelen zijn meerdere verdenkingen nodig. De chopper wordt in Vlaardingen ingezet om enkele meldingen na te gaan.

Wanneer genoeg bewijsvoering aanwezig is, wordt een inval gedaan. Nadat de chopper geland was werden de beelden in een bestelbusje uitvoerig bekeken en werd er een inval gedaan in een pand aan de James Wattweg waar een hennepplantage aangetroffen werd. Twee verdachten zijn hierbij aangehouden en de plantage zal geruimd worden. Op meerdere locatie's zijn verdachte plekken gezien waar mogelijk binnenkort ook een inval te verwachten is. Dus de eerste dag was er gelijk een met succes. Het gaat in totaal om 766 planten in het pand aan de James Wattweg.

Deel dit artikel