Vrouw(59) overleden bij ongeval Ketwich Verschuurlaan (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Een 59-jarige vrouw uit Haren (gn) is woensdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de kruising Vestdijklaan met de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen.

Het slachtoffer kwam op de Vestdijklaan uit de richting van de wijk De Weijert-Zuid gefietst en was van plan op de kruising rechtdoor te fietsen. Zij werd geschept door een rechts afslaande vrachtauto, bestuurd door een 43-jarige man uit Drachten. De chauffeur reed op dezelfde rijbaan en in dezelfde rijrichting als de fietser. Daarbij zag hij de rechts van hem bevindende fietser bij het afslaan over het hoofd. Het slachtoffer kwam tussen de wielen van de vrachtauto terecht en werd over meerdere meters meegesleurd.

Zij overleed korte tijd later op de plaats van het ongeval aan haar verwondingen. Een aantal mensen was getuige van het ongeval. Zij werden in een nabijgelegen gebouw opgevangen en kregen slachtofferhulp aangeboden. De chauffeur is door de agenten meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring.

De politie heeft op de plaats van het ongeval een uitgebreid onderzoek ingesteld. De rijbaan was door de aanrijding voor ongeveer twee uur afgesloten.

 

Beelden op o.a TvNoord

 

Telegraaf

 

Dvhn

 

Deel dit artikel