Demodag brandweer Buitenpost druk bezocht

Deel dit artikel
Buitenpost - Zaterdag werd bij de brandweerkazerne in Buitenpost van 11.00 uur tot 15.00 uur een demodag gehouden voor de inwoners van Buitenpost.

Dit in het kader van de ingebruikname van de nieuwe tankautospuit. Deze werd vrijdagavond officieel in gebruikgenomen door burgemeester van der Zwan. Zaterdag stond heel wat op het progamma en het weer werkte mee.

Rond 11.00 uur was eerst een ongeval met beknelling in scene gezet. Het slachtoffer, Sikke Zuidema uit Oudwoude, werd vakkundig uit het wrak gehaald. Ook werd in een duikcontainer een demonstratie gegeven van de duikploeg uit Damwâld. Natuurlijk kon de bekende “vlam in de pan” niet ontbreken en werden kleine blusmiddelen gedemonstreerd. Natuurlijk was er ook veel te zien, zoals een diavoorstelling over het korps Buitenpost en een stand van EHBO vereniging buitenpost e.o.

Alle voertuigen stonde opgesteld bij de kazerne waarbij de nieuwe tankautospuit en de geheel gerestaureerde Studebaker uit 1933 veel aandacht kreeg van het publiek. Om het publiek goed te informeren was Hielke Jan Ellens uit Buitenpost gevraagd om de verschillende actie te voorzien van commentaar. Al met al een spectaculaire dag waarbij het publiek in grote getallen aanwezig was. (www.rtvnof.nl)

Deel dit artikel