Zwarte Cross trekt duizenden bezoekers in Lichtenvoorde

Deel dit artikel
Lichtenvoorde - Vrijdag 24 tot en met zondag 26 juli 2009 vindt in het Achterhoekse stadje Lichtenvoorde de 13e editie plaats van het Zwarte Cross Festival: het grootste muziekfestival van Oost-Nederland en de grootste en meest spectaculaire motorcross van Europa.

Zwarte Cross is een mix van motorcross tot muziek, van kermis tot bizarre stunts. Er is een festivalmarkt, kermis, theater, een camping, kinderactiviteiten en tal van stunts. Op 20 podia treden meer dan 100 bands op. Nieuw dit jaar is het Undercoverpodium, waar bekende Nederlandse artiesten in de huid van hun idolen kruipen. De 70 meter hoge stunttoren zorgt voor spektakel: zo gaat er een motorcrosser vanaf springen. Daarnaast is er een gigantische katapult, freestyle, skaten, freerun, motortrials, Globe of Death en vuurwerk. Voor de derde keer is er ook een Theaterweide: inmiddels niet meer weg te denken op de Zwarte Cross, met meer dan 300 theaterartiesten, van straattheater tot cabaret, van toneel tot bizarre acts.

En uiteraard is er de internationaal vermaarde Zwarte Cross, met elf bizarre klassen, waaronder de Brommerklasse, de Gazonmaaierklasse, de Zwaargewichten, de prominentenklasse. In de Superklasse strijden profs uit binnen -en buitenland om de Gouden Helm.

 

Bijgevoegde foto's geven een korte impressie van de zaterdag op het festivalterrein met optredens van o.a. Miss Montreal en Beef en om 17.00 uur zo'n 40.000 bezoekers binnen de hekken.

Deel dit artikel