Groot gaslek zorgt voor evacuatie in Ten Boer (Video)

Deel dit artikel
Ten Boer - Als gevolg van een gaslekkage zijn woensdag 8 juli 14 woningen aan de Gaykingastraat en de Stadsweg in Ten Boer van 18.45 uur tot 21.00 uur uit voorzorg ontruimd geweest.

Bij reparatiewerkzaamheden was de hoofd-transportleiding geraakt.

Enexis deed de melding van de lekkage zelf bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. Medewerkers van het gasbedrijf waren bezig een storing te verhelpen. De brandweer van Ten Boer en de politie besloten direct de omgeving af te zetten. 24 omwonenden moesten tijdelijk uit voorzorg hun woning verlaten. Een aantal werd opgevangen in het nabijgelegen verzorgingshuis de Bloemhof. Sommige bewoners kozen ervoor om naar familie of vrienden te gaan.

De brandweer van Ten Boer kon door het inzetten van twee 'sproeistralen' het gas neerslaan. Medewerkers van Enexis hebben de leiding vervolgens op drie plekken rond het lek opgegraven en afgedopt. Daardoor stopte de gastoevoer en kon het lek gedicht worden. Er is geen explosiegevaar geweest. Om 21.00 uur gaf de brandweer het sein “veilig” en konden de bewoners weer terug naar huis. Zij kregen nog wel het advies om hun woning te ventileren. ( tekst: brandweergroningen.nl)

Zie ook Noord

 

Deel dit artikel