Peizer brandweer ontvangt nieuw tankautospuit

Deel dit artikel
Peize - Vrijdagavond heeft de brandweer Noordenveld post Peize na ruim 17 jaar afscheid van haar oude vertrouwde Daf. Voor de Daf is een nieuwe MAN tankautospuit in de plaats gekomen.

Nadat de sleutels door een medewerker van HDS brandtechniek uit Hoogeveen waren overhandigd aan burgemeester van der Laan, die ze overhandigde aan Jan de Vries, commandant van de Noordenveldse brandweer, die ze op zijn beurt weer overhandigde aan Harry Tappel, postcommandant van Peize.

Tappel op zijn beurt kon ze overhandigen aan Bebingh en Dekker, twee chauffeurs van het Peizer korps, die daarna de oude Daf weg brachten en met de nieuwe MAN terug keerden. Onder applaus van de genodigden werd de MAN aan het publiek getoond. De luiken en deuren gingen open en bewonderend werd er door jong en oud over het nieuwe voertuig gesproken. De Daf zal in de nabije toekomst naar Veenhuizen vertrekken waar hij op de tweede uitruk zal komen te staan.

 De specificaties zijn: –
Merk: MAN TGM 15.240 –
Bouwjaar: 2009 (BV-ZJ-35) –
Vermogen: 240 PK –
Opbouw: Plastisol Tzine / HDS – Tankinhoud: 2000 liter –
Bepakking: * HV gereedschap Holmatro * Generator 5,0 Kva (DynaWatt) * 2×90 mtr HD slang op haspel * Pneumatische lichtmast * ( middel ) schuim set * automatische drukregeling * straatwaterkanon 
Ademlucht: 7st Dräger PA 94 met EMU bodyguad 8 st. reserver cilinder kunstof 4,7 ltr/ 300 bar

Deel dit artikel