Enorme diesellekkage na aanrijding (FILM)

Deel dit artikel
Lichtmis - Vrijdagmiddag rond 13:00 uur heeft er op de kruising Hasselterweg (N377) en de Oude Rijksweg een aanrijding plaats gevonden tussen 2 personenauto"s en een vrachtauto.

Het ongeval gebeurde doordat 1 van de beide personenauto”s geen voorrang verleende aan het andere voertuig. Normaal gesproken word het verkeer hier geregeld door de op deze kruising geplaatste verkeerslichten, maar om onduidelijke redenen waren deze al sinds gisteravond niet meer in werking.

Door deze aanrijding schoot de witte bestelbus door tegen een stilstaande vrachtwagen die voor de kruising stond te wachten om deze te kunnen oversteken. De bestelbus botste hierbij precies tegen de brandstof tank van de truck, waardoor deze lek raakte en de honderden liters diesel over het asfalt liep.
De brandweer die spoedig ter plaatste was dichte direct alle afvoerputjes naar het riool af, maar desondanks is er een grote hoeveelheid diesel het riool in gelopen.

Bij het ongeval raakte niemand ernstig gewond. Wel zijn enkele inzittenden van de voertuigen ter plaatse aan enkele lichte verwondingen geholpen.

Nadat de VOA van de politie het ongeval had vastgelegd, hebben berger Hooikammer uit Rouveen en berger Leerentveld uit Zwolle de voertuigen afgesleept.
Een loonbedrijf uit de buurt heeft met een dumper zand over de diesel gegooid, zodat deze later weer kon worden opgeveegd, waarna de weg weer zo goed als schoon was. De brandweer maakte deze klus af, waarna het verkeer weer volledig gebruik kon maken van de kruising.

Doordat door het ongeval de afrit bij de Lichmis was afgesloten ontstond er op de A28 tussen Meppel en de Lichtmis een kilometers lange file.

Deel dit artikel