Brand parketzaak Twijzel laait op tot grote brand (video)

Deel dit artikel
Twijzel - De brand die maandagochtend ontstond bij parketzaak Sierk Idsardi in Twijzel is in de loop van de morgen opnieuw opgelaaid. Althans zo lijkt het.

Donkere rookwolken waren in de weide omgeving zichtbaar en de vlammen sloegen meters hoog in de lucht.

De naastgelegen panden liepen rook- en waterschade op. Onduidelijk is het nog hoe de brand zich opnieuw kon ontwikkelen. De brandweer had ‘s morgens met behulp van een warmtebeeldcamera controle uitgevoerd en was overtuigd dat er geen vuur of warmte meer in het pand was. Rond 10.40 werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor een nacontrole. Bij aankomst stond het hele pand in lichter laaie. Vanwege de hevige rookontwikkeling is een nabijgelegen basisschool gesloten en zijn de kinderen en leerkrachten naar huis gegaan. Burgemeester Tjeerd van der Zwan was om 09.00 uur, 10.30 uur en rond 13.00 uur in Twijzel aanwezig om zich persoonlijk van de situatie op de hoogte te stellen. Hij sprak met de eigenaar van het bedrijf, aan wie hij zijn medeleven betuigde. Bij de bestrijding van de brand werd de brandweer uit Buitenpost geassisteerd door de korpsen van Drogeham, Zwaagwesteinde en Dokkum.

In totaal waren 30 brandweerlieden betrokken bij de bluswerkzaamheden. Er werden een hoogwerker, vier tankautospuiten en divers klein materieel ingezet. De doorgaande provinciale weg door Twijzel moest worden afgezet en het verkeer werd omgeleid. De technische recherche van politie Fryslân heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht.

Deel dit artikel