Vanavond openingsfeest Meerstad

Deel dit artikel
Slochteren - 50 jaar gas uit Slochteren. De feestelijke aftrap van het culturele programma vindt plaats op 20 juni in toekomstig Meerstad in de gemeente Slochteren.

Meer dan 15.000 bezoekers kunnen in de zomerse buitenlucht genieten van een gecombineerd spektakeloptreden van het Franse Plasticiens Volants met de voorstelling Pêcheur de Lune.

De avond wordt afgesloten met een grootse vuurwerkshow van het eveneens Franse Ephémère.

Gigantische, sprookjesachtige ballonfiguren van soms wel tien meter doorsnee verbeelden boven en tussen het publiek het verhaal van de liefde. Met betoverend spel betrekt het Franse Plasticiens Volants het publiek bij de voorstelling door de ballonnen over de hoofden te laten scheren of mensen te vragen de figuren mee te dragen als een reusachtige, maar lichte crowdsurfer.

De groep reist jaarlijks met drie á vier producties de hele wereld over. In 1992 verzorgde de groep de opening van de Olympische Spelen in Barcelona.

 

Ephémère staat bekend als een van de belangrijkste internationale vuurwerkspektakelgroepen. Ze maken er hun handelsmerk van hun show langzaamaan tot een absolute climax te brengen. Speciaal voor de aftrap van het jubileumprogramma presenteren zij een grandioze show waarin ze de kracht van het aardgas, een van de rijkdommen van de aarde, willen verbeelden.

 

De show van Plasticiens Volants start wanneer de zon is onder gegaan. Voorafgaand aan dat moment wordt een feestelijk voorprogramma gepresenteerd met optredens van The Full Minties en IOS (Is Ook Schitterend). Zaterdag 20 juni 21.00 uur The Full Minties 21.45 uur IOS (Is Ook Schitterend) 22.45 uur Pêcheur de Lune van Plasticiens Volants 23.45 uur Vuurwerkshow van Ephémère Locatie: Meerstad Harkstede, tussen de driehoek Hoofdweg, Driemerenweg en NAMweg

 

GRATIS ENTREE GRATIS ENTREE GRATIS ENTREE Bussen en route Tussen 20.30 en 22.30 uur pendelen gratis bussen tussen de Grote Markt en Meerstad. Vanaf circa 24.00 uur, na afloop van de opening, staan bussen klaar om het publiek terug te brengen naar de Grote Markt in Groningen. De route naar locatie Meerstad wordt zowel vanaf de ring van Groningen als vanuit de richting Slochteren aangegeven. Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s. Langs de NAMweg staan fietsenstallingen.

 

Zie ook Bron : http://www.groningengas50.nl

Programma klik hier

Deel dit artikel