Twee boerderijen in brand bij Emmen(Video)

Deel dit artikel
Emmen - Aan het begin van de nacht braken in Zuidbarge en Noordbarge bij twee rietgedekte boerderijen brand uit. In beide gevallen betrof het boerderijen.

Bij de boerderijbrand aan de Rietlandenstraat in Zuidbarge sloeg het hevige vuur over naar een tot woning verbouwde kapschuur naast de rietgedekte boerderij. Omstreeks 01.00 uur ontdekte een bewoner aan de Rietlandenstraat dat het rieten dak van zijn boerderij in brand stond. Hierop heeft hij zijn echtgenote, dochter en schoonzoon gewekt en de brandweer gebeld. Deze konden de boerderij niet meer redden.

De schoonzoon moest met ademhalingsproblemen, nadat hij nog iets uit de woning had gehaald, opgenomen worden in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Het vuur sloeg kort na de ontdekking over op een naast de boerderij gelegen tot woning verbouwde rietgedekte schuur. Het gehele dak brandde af en er ontstond grote rook en waterschade.

De twee bewoners konden hun woning tijdig verlaten. Ongeveer drie kwartier later ontdekte een bewoner aan de Noordbargerstraat in Noordbarge eveneens dat het rieten dak van een aan zijn boerderij vastzittend verblijf in brand stond. Hierop wekten zijn echtgenote en hij de daar slapende drie kinderen en konden ze het pand verlaten. Het verblijf brandde volledig af maar de brandweer kon de boerderij redden. Deze liep wel grote rook- en waterschade op.

 

De brandweer is bijna tot aan het ochtendgloren bezig geweest met het blussen van de brandende panden.

De Emmer brandweer werd vannacht geassisteerd door de brandweerkorpsen van Klazienaveen, Sleen, Zweeloo, Hoogeveen, Emmer-Compascuum, Coevorden, Westerveld-Diever en Zuidlaren met GWT haakarmbak

Politiewoordvoerder Ron Reinds zei afgelopen nacht het opvallend te vinden dat vlak na elkaar twee boerderijen in brand waren geraakt.

Hemelsbreed is de onderlinge afstand tussen beide getroffen boerderijen slechts enkele kilometers.

De Emmer politie houdt ernstig rekening met brandstichting, de Technische Recherche zal vandaag direct met een onderzoek beginnen.Afgelopen week zijn er rond Emmen al een groot aantal branden geweest.

Verleden weekeinde was het raak in verschillende Emmer woonwijken, waarbij ondermeer schuttingen, coniferen en een auto door brand werden verwoest.

Afgelopen dinsdag was er een grote natuurbrand nabij Exloo, die waarschijnlijk ook is aangestoken.

 

 

foto`s: Newspower.nl

exuses voor de kwaliteit van de video er was geen licht in het begin

 

Deel dit artikel