Groep Zaltbommel wint wedstrijden in Hoogezand (Video)

Deel dit artikel
Hoogezand - Een vliegtuig met 1 persoon is zaterdagmiddag negenmaal neergestort op het terrein van Harms Autoschade in Hoogezand. De twee inzittende van het vliegtuigje waren op weg naar Groningen airport Eelde toen ze merkte dat ze geen brandstof meer aan boord hadden.

Er werd een noodlanding ingezet in Hoogezand. 1 van de inzittende van het vliegtuigje wou de noodlanding niet afwachten en sprong met een parachute naar beneden en belande op een dak.

De andere inzittende van het vliegtuig kwam met de schrik vrij bij de crash en wachtte de brandweer op. De brandweer politie ambulance en het mobiel medische team werden opgeroepen voor een vliegtuig crash.

Bij de landing van de trauma helikopter ging het goed mis, de traumahelikopter storte voor het gebouw neer op de grond en vloog in brand.

Twee inzittende van de trauma helikopter konden er zelfstandig uitkomen een derde zat vast in de brandende helikopter. Ook in het gebouw raakte door de crash met de vliegtuig een persoon met zijn hand onder een auto klem. Voor de brandweer was het zaak om het slachtoffer uit de brandende helikopter te halen, en de persoon die bekneld zat te bevrijden. Onder dekking van twee stralen hoge druk werd het slachtoffer uit de trauma helikopter gehaald waarna de brand snel geblust kon worden.

De inmiddels gearriveerde hoogwerker van de brandweer van Hoogezand moest de parachutist van het dak halen. Nadat de brand onder controle was moesten de ploegen zich richten op het bevrijden van de slachtoffer die onder de auto vast zat. Dit werd gedaan met hydraulische red gereedschap. De brandweerkorps van Zaltbommel heeft dit het best gedaan en eindigde op een eerste plaats. Zaltbommel Neerijnen West Peize Asperen Ederveen Bedum Rolde Bierum Kesteren

Zie ook www.112hoogezand.nl

Deel dit artikel