Fietser ziet Bus over het hoofd bij Zernike

Deel dit artikel
Groningen - Op de Zernikelaan in Groningen is maandagmorgen een 19 jarige student uit Groningen aangereden, toen hij met zijn fiets vanaf het fietspad aan de Zernikelaan linksaf de Blauwborgje in zou gaan.

De fietsroute wordt gekruist door een dit voorjaar aangelegde busbaan. De student was ten tijde van het ongeval moeilijk aanspreekbaar en is afgevoerd naar het UMCG in Groningen.

Een aantal buspassagiers zijn lichtgewond geraakt doordat de bus stevig moest remmen. Zij konden hun weg lopend vervolgen. De bus werd beschadigd weggereden naar de remise.

Voor dit gevaarlijk kruispunt voert de SOG (Studenten Organisatie Groningen) al een aantal weken actie. Zij vinden dat dit kruispunt door de veranderingen er alleen maar gevaarlijker op is geworden. De bussen en de vrachtwagens blijken met te hoge snelheden het kruispunt te passeren, waardoor zich op dit kruispunt regelmatig gevaarlijke situaties voordoen.

Voorzitter Emiel Blok van de SOG, die op de hoogte was gesteld van het ongeval, kwam kijken. Hij heeft de aanwezige waarschuwingsborden twee weken geleden geplaatst.

Deel dit artikel