Seizoen van Lauwersmeer40-activiteiten van start

Deel dit artikel
Lauwersoog - Op 23 mei 1969 plaatste Koningin Juliana het laatste caisson in de dijk tussen Groningen en Friesland. De Lauwerszee bestond niet meer, het Lauwersmeer werd geboren.

Precies veertig jaar later, op 23 mei 2009 werd het officiële startschot gegeven voor Lauwersmeer40.

Een seizoen lang kunnen bezoekers en inwoners van het Lauwersmeergebied genieten van bijzondere activiteiten en arrangementen. Ondernemers en organisaties uit het Lauwersmeergebied hebben het jubileumjaar aangegrepen om het Lauwersmeergebied extra onder de aandacht te brengen.

Onder de vlag van Lauwersmeer40 worden talloze activiteiten en arrangementen aangeboden. Van wandelexcursies, theaterwandelingen, muziekactiviteiten, visexcursies tot een romantische buffetcruise over het Lauwersmeer. Lauwersmeer40 is een initiatief van Stichting TOOL (Toeristisch Ondernemers Overleg Lauwersland) en wordt in samenwerking met VVV Lauwersland en de deelnemers uitgevoerd.

Zaterdagmorgen werd het officiële startschot gegeven voor Lauwersmeer40. Het startschot werd verricht door de heer Max van den Berg, Commissaris van de Koningin van Provincie Groningen en mevrouw Tineke Schokker-Strampel, Gedeputeerde Provinsje Fryslân. Na het startschot was er voor genodigden gelegenheid de spuisluizen van Lauwersoog te bezoeken. Ook waren rond het Lauwersmeer zaterdag vele activiteiten. De Open dag op Proefboerderij Kollumerwaard bij Munnekezijl, verschillende nautische activiteiten en '40 jaar Reddingsstation Lauwersoog' in de haven van Restaurant het Booze Wijf in Lauwersoog, de Open dag op het gemaal van Ezumazijl en de Nordic Walking Tocht bij restaurant Suyderoogh. Het publiek kon door middel van een speciaal uitgezette fietsroute alle activiteiten van de dag bezoeken. Bezoekers konden ook met de bus van de ene naar de andere locatie gaan. (www.rtvnof.nl)

Deel dit artikel