Overig Nieuws: Voor 1 keer piloot

Deel dit artikel
Eelde - Zaterdag 16 mei organiseerde Stichting Hoogvliegers een geweldige dag waar chronisch en ernstig zieke kinderen voor één dag piloot waren.

Met het hele gezin genieten zij van activiteiten die georganiseerd worden op Groningen Airport Eelde. Stichting Hoogvliegers Stichting Hoogvliegers laat chronisch en ernstig zieke kinderen zelf vliegen.

De kinderen besturen zelf een vliegtuig en zijn voor één dag piloot! In 2008 vlogen er bijna 700 kinderen, maar de ambities zijn groter. Stichting Hoogvliegers wil in 2009 1.000 kinderen laten vliegen.

Uniek! Het unieke van de Grote Hoogvliegersdag in Eelde is dat er 50 kinderen uit het Scheper Ziekenhuis in Emmen met 50 (ge-airbushte) trucks worden opgehaald vanaf het Parkeerterrein bij het FC Emmen stadion en onder begeleiding van het Korps Landelijke Politiediensten naar Groningen Airport Eelde gaan. Omdat zoveel trucks bij elkaar uniek is mag dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Bij vertrek vanuit Emmen zullen er voetballers aanwezig zijn van FC Emmen. Er worden voetballen uitgedeeld en door de spelers gesigneerd. Wethouder Henk Jumelet van Emmen geeft een feestelijk startsein. Twee kinderen zijn helemaal verlamd maar krijgen ook een hele mooie dag. Zij rijden ook mee met de trucks door middel van een zitzak en ook deze 2 kinderen gaan vliegen!

 

TvNoord

Deel dit artikel