Dakbrand in Oude Pekela + Gaslek Zuidhorn

Deel dit artikel
Oude Pekela - Dinsdagmiddag omstreeks 12:10 uur werd er een woningbrand gemeld aan de Hugo De Grootstraat in Oude Pekela.Een bedrijf was bezig op het dakkapel om dakbedekking aan te brengen.Hoogstwaarschijnlijk is tijdens het aanbrengen van het materiaal met een brander iets misgegaan waardoor de brand is ontstaan.

Het korps van Oude Pekela die overigens snel ter plaatse was heeft de brand kunnen blussen. Wel moest een gedeelte van de dakpannen verwijderd worden om er zeker van te zijn dat er geen smeulende resten achterbleven.De woning heeft behalve brandschade ook forse waterschade opgelopen. Niemand raakte gewond.Zie video

 

 

Dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur is er door graafwerkzaamheden midden in de Hoofdstraat van Zuidhorn een gasleiding geraakt. Hierdoor onstond er een constante uitstroom van gas wat een direct gevaar opleverde voor de winkels en het winkelend publiek.

 De aanwezige grondwerkers zorgden ervoor dat het winkelend publiek, de medewerkers van de winkels en een aantal bewoners op een veilige afstand van het lek werden gebracht. De brandweer was inmiddels ter plaatse en kon door het inzetten van twee 'sproeistralen' het gas neerslaan.  Daarnaast kreeg het de natuurlijke hulp van de vrij krachtige wind waardoor het gas en het gevaar snel uit de Hoofdstraat verdween. Het gewaarschuwde gasbedrijf heeft de leiding vervolgens aan weerskanten van het lek opgegraven en afgedopt. Na het sein veilig van de brandweer konden de medewerkers en enkele bewoners terugkeren naar hun winkel of huis in de Hoofdstraat.

 

Noord

Deel dit artikel