Brandweer Buitenpost bezoekt HDS Hoogeveen

Deel dit artikel
Buitenpost / Hoogeveen - Eind mei 2009 dan moet hij klaar zijn, de nieuwe tankautospuit voor brandweer Buitenpost. Het nieuwe blusvoertuig is een MAN TGM 15-240 en word voorzien van alle gemakken.

De MAN vervangt de oude VOLVO FL611 uit 1991. De opbouw van het brandweermateriaal word gedaan door HDS brandweertechniek in Hoogeveen. Dinsdagavond reisde een delegatie van Korps Buitenpost af naar HDS om met de nieuwe auto kennis te maken. Bij HDS kregen de brandweerlieden een rondleiding van de heer Albert van Benthem over het indrukwekkende bedrijf. Op het bedrijf worden brandweerwagens, hoogwerkers, ambulances en politievoertuigen geheel rijklaar gemaakt. Ook word er aan reparaties en schadeherstel van hulpverleningsvoertuigen gewerkt. De opbouw word hier opmaat gemaakt naar de wensen van de opdrachtgevers. HDS levert elk jaar ongeveer zo’n 80 nieuwe brandweervoertuigen in Nederland af, maar ook worden de nieuwe wagens naar het buitenland geëxporteerd.

Kort gelden heeft brandweer van Drogeham ook een nieuwe blusvoertuig van het merk MAN officieel in gebruik genomen. Voor de twee brandweerauto’s is een investering mee gemoeid van meer dan 500.000,- euro voor de gemeente Achtkarspelen. Zo is de gemeente Achtkarspelen binnen een half jaar twee nieuwe blusvoertuigen rijker. (www.rtvnof.nl)

Deel dit artikel