Boer agressief na inval AID

Deel dit artikel
Kootstertille - Een veehouder is donderdag aangehouden op zijn boerenbedrijf aan de Jisteboerewei tussen Jistrum en Kootstertille.

De man ging geheel door het lint toen de AID zijn koeien in beslag wou nemen, die volgens de inspectiedienst verwaarloosd waren. De boer bezocht met zijn tractor op de medewerkers van de AID in te rijden, ook ramde hij de schuur waar het vee in stond deze raakte behoorlijk beschadigd.

Een persoon in een jeep probeerde op politieagenten in te rijden, agenten wisten de man met getrokken wapen te overmeesteren en over te brengen naar het buro. Volgens de politie zijn er in totaal vier personen aangehouden. Mensen die op een afstandje stonden te kijken wisten te melden dat de sfeer erg gespannen was. Aan het begin van de avond is het bedrijf door de politie weer vrijgegeven. Tegen de veehouder wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt voor het onthouden van de nodige zorg en het niet voldoen aan de Regeling Identificatie en registratie. De politie heeft de bedreiging in onderzoek. De dieren werden overgebracht naar een opvangadres.(update 01:28)

Deel dit artikel