125 jaar brandweer Groningen groot feest (Video)

Deel dit artikel
Provincie Groningen - Zaterdag 21 maart werd op verschillende plaatsen in de provincie de brandweerrally gereden. Om exact 10.00 uur vertrokken vanuit 25 kazernes en posten evenzovele teams voor een spannende rally langs Groninger brandweerkazernes.

Op elke post moest een opdracht worden uitgevoerd. Deze opdracht kon ludiek zijn maar kon ook een serieus oefenaspect bevatten. Voor de deelnemende teams bleef dit een verrassing.

De brandweerrally is een van de vele festiviteiten rondom de viering van het 125-jarig bestaan van de beroepsbrandweer van de stad Groningen.

Lussen
Er wordt gereden in vijf zogenaamde ‘lussen'. Elke lust heeft vijf posten. Brandweermensen van het korps Appingedam doen bijvoorbeeld de posten Bierum, Usquert (Eemsmond), Middelstum en Loppersum aan.

De andere vier lussen zijn:
Oldehove, Ten Boer, Bedum, Baflo en Wehe den Hoorn
Grijpskerk, Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn
Groningen (Sontweg), Haren, Hoogezand, Slochteren en Harkstede
Woldendorp, Bellingwolde (Bellingwedde), Winschoten, Scheemda en Siddeburen

De Posten die meedoen zijn: Appingedam, Baflo, Bedum, Bellingwedde, Bierum, Grijpskerk, Groningen (Sontweg), Grootegast, Haren, Harkstede, Hoogezand, Leek, Middelstum en Loppersum, Marum, Oldenhove, Scheemda, Siddeburen, Slochteren, Ten Boer, Usquert (Eemsmond), Wehe den Hoorn, Winschoten, Woldendorp en Zuidhorn.

Zie ook deel 2

Zie ook vast Noordsite

Zie ook korps Middelstum 

 

BrandweerGrijpskerk

Deel dit artikel