Driedaagse oefening was zeer geslaagd

Deel dit artikel
Groningen - In de maand maart werden er zes brandweeroefeningen gehouden op het terrein van AOG(Aardolie Opslag Groningen BV). Dit was bij de Van der Hooptstraat (Industrieterrein). De oefening was van maandag t/m woensdag.

Doel van de oefeningen is dat de brandweer de nieuwe schuimbluscontainer kan testen en dat de brandweer bekend is met het terrein van AOG.

Ook kan getest worden of het AOG noodplan voldoet aan de eisen en of de onderlinge communicatie tussen hulpdiensten en personeel van AOG goed verloopt. Er zijn 5 scenario’s uitgewerkt voor de oefening. Door de aanwezigheid van schip en de windrichting worden er 3 scenario’s beoefend. Scenario 1: Tijdens het vijzelen van tank 11(Gasolie Rood) vat de nog aanwezige wesidue vlam, er zijn 2 contractors welke bij de K3 werkzaam zijn. Scenario 2: Tijdens het drainen van de tank scheurt de afsluiter van tank 1(benzine), waardoor tank leegstroom in de K1 omwalling, door onbekende oorzaak ontsteekt dit na 1 minuut (plasbrand).

Scenario 3: Tijdens het weekend wanneer er geen personeel van AOG aanwezig is, wordt er een melding aan de brandweer gegeven van een calamiteit op het AOG terrein.

Deel dit artikel