Nieuw voertuig voor de VOA in Groningen

Deel dit artikel
Groningen - Binnenkort kan het Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) in Groningen gebruik gaan maken van een nieuw voertuig. Het gaat hier om een 6 cilinder , Mercedes Vito 120 CDI ,met een motorvermogen van zo'n 200 pk.

Het voertuig is opgebouwd bij de firma LS in Oldenzaal. Radio Holland is inmiddels ook al bezig geweest met het inbouwen van het communicatie apparatuur. De wagen is voorzien van roepnummer 51.73

Wanneer er sprake is van een complex ongeval worden analisten van de VOA ingeschakeld om ondersteuning te bieden in het onderzoek naar de oorzaak en toedracht van ernstige en / of complexe verkeersongevallen. Het team van de VOA bestaat uit 10 personen en zijn tijdens hun diensten ook oproepbaar buiten de kantooruren, zoals 's nachts en in het weekend. In het nieuwe voertuig zitten nieuwe technieken en mogelijkheden die het werk van verkeersongevallen analyse ter plaatse vergemakkelijken en de kwaliteit van het onderzoek kunnen verbeteren. Zo zullen de heren bij ongevallen in duisternis gebruik kunnen maken van 2 lampen van 1000 watt. Deze kunnen doormiddel van een t-stuk op een uitschuifbare statief geplaatst worden. Verder gaan ze gebruik maken van een uitschuifbare mast waar bovenop een fotocamera geplaatst is. Zo kunnen ze van bovenaf en moeilijk begaanbaar terrein(weiland) overzicht foto,s gaan maken van 4 meter hoog.

De gemaakte foto,s kunnen direct bekeken op worden op een scherm. Hierdoor hoeven de analisten geen foto,s meer te maken vanaf het dak van hun voertuig. 112Groningen had exclusief de primeur van Groningen. Wij danken de Voa voor de gastvrijheid.

Deel dit artikel