Forse schade bij brand leeg winkelpand Hoogezand (Video)

Deel dit artikel
Hoogezand - Door snel ingrijpen heeft het brandweerkorps van Hoogezand woensdagavond kunnen voorkomen dat een leegstaand pand aan de Hoofdstraat in Hoogezand door brand verloren zou gaan.

Rond 20.00 uur werd melding gemaakt van rookontwikkeling uit het dak van de woning, boven een voormalige fotozaak aan de Hoofdstraat.

Enkele minuten na de melding was het Hoogezandster brandweerkorps ter plaatse met een tankautospuit en de hoogwerker. Op de zolderverdieping van het pand was brand ontstaan en de vlammen dreigden door het dak te komen.

De rookontwikkeling was fors. Daarom werd meteen opgeschaald naar middelbrand en kwam een tweede blusvoertuig ter plaatse. Door een snelle binnenaanval met hogedruk kon het vuur worden gecontroleerd. Toch bleef de kans op een uitslaande brand aanwezig. Daarom werden uit voorzorg brandslangen voor lagedruk uitgelegd om de brand zonodig van buitenaf te kunnen bestrijden. Met behulp van de hoogwerker zijn dakpannen en delen van de dakconstructie verwijderd, waardoor het vuur onder de kap kon worden geblust. Even na 21.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. De afblussing en nacontrole heeft vervolgens nog enige tijd in beslag genomen.

De brandschade aan de zolderverdieping is groot. Ook liep het pand flinke rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand was woensdagavond nog niet bekend.

Mediapublicatie: DvhN & Rtv Noord website

Met dank aan: www.112hoogezand.nl.

Deel dit artikel