Opnieuw grote brand bij Recyclingsbedrijf Hummel (Video)

Deel dit artikel
Leek - Maandagochtend omstreeks 09.40 uur werd brand gemeld in een van de loodsen van Hummel Recycling aan het Mulderspark in Leek. Bij aankomst van de eerste brandweereenheid van Leek werd opgeschaald naar middelbrand.

Twee minuten later werd dit vervolgd door het nader bericht 'grote brand'. De vlammen sloegen op dat moment al uit het dak van de loods. In de loods stonden grote hoeveelheden, voor recycling bestemde, verpakkingsmaterialen opgeslagen. 

Het brandweerkorps van Leek kreeg bij de bestrijding assistentie van de korpsen van Marum, Zuidhorn en Groningen. Voor de aanvoer van het bluswater werd gebruik gemaakt van een dompelpomp en groot watertransport.

Gezien de forse rookwolken die in de richting van bewoond gebied dreven, werd uit voorzorg het advies gegeven om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Omwonenden zijn hier met geluidswagens, via RTV Noord en de gemeentelijke website op geattendeerd. Metingen van de brandweer hebben echter geen bijzondere concentraties van gevaarlijke stoffen aangetoond.

Rond het middaguur was de brand onder controle en was de rookontwikkeling al flink in intensiteit afgenomen. Besloten werd om met een kraan enkele dakplaten te verwijderen. De hoogwerker van Groningen werd vervolgens ingezet om het vuur van bovenaf te blussen. Rond 15.00 uur kon het advies aan omwonenden worden opgeheven. De rook heeft weinig overlast gegeven.

Een grote dieseltank die in de brandende loods stond, is gespaard gebleven. De brandweer heeft de tank met water gekoeld. De nog smeulende balen met verpakkingsmateriaal zijn uit de loods gereden en afgeblust. De verwachting is dat de nabluswerkzaamheden maandag aan het begin van de avond zijn afgerond.

De schade aan de loods is groot. Naast het pand en de verpakkingsmaterialen zijn ook enkele machines door de brand zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en zal worden onderzocht.

Bron: www.brandweergroningen.nl.

Met dank aan:

www.112marum.nl & www.smilda.net.

Mediapublicatie`s:

Telegraaf website,

DvhN website,

Rtv Noord website (foto & video),

Nos website &

Rtv Drenthe.

Deel dit artikel