Twee keer bult met hooi/stro in brand in Veendam (Video)

Deel dit artikel
Veendam - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er een buitenbrand gemeld aan de Veendammerweg in Veendam. Voorbijgangers zagen omstreeks 01.00 een grote bult met hooi & stro in brand staan en belden vervolgens de brandweer.

De Veendammer spuitgasten, die 10 minuten later ter plaatse kwamen, konden dan ook weinig beginnen. Omdat de brand geen gevaar was voor de omgeving en ook niet het verkeer belemmerde, werd besloten de bult te laten uitbranden. De brandweer kon dan ook onverrichtte zaken terugkeren naar de kazerne aan de Langeleegte. Wellicht later op dag word er nog nageblust.

 

Veendam – Ook vannacht heeft er weer een strobult in brand gestaan in Borgercompagnie. De brand woedde net over de gemeente grens van Veendam in de gemeente Menterwolde. Deze keer betrof het een zeer grote bult die voor aankomst van de brandweer al volledig in brand stond. Door de gunstige windrichting werd er niet overgegaan tot het bestrijden van de brand. De bestrijding van een strobult van deze omvang zou al snel 2 dagen in beslag nemen. Naast de bult die in brand stond, stonden er nog twee bulten. Deze liepen geen gevaar. Naar alle waarschijnlijkheid zal de bult nog wel de gehele dag branden.
 
 
Deel dit artikel