Twee branden aan de Cederlaan in Zwolle

Deel dit artikel
Zwolle - In de nacht van zondag op maandag kreeg de meldkamer een melding van een brandgerucht aan de Cederlaan in Zwolle. Al snel bleek dat er daadwerkelijk brand woede.

Op de plaats des onheil bleken twee auto’s al in lichterlaaie te staan onder een carport. Het vuur dreigde over te slaan naar een aangrenzende garage. Met man en macht werd er door de blusploegen van de hoofdpost Zwolle en Berkum gewerkt om de vuurzee onder controle te krijgen. Dit bleek een flinke klus. De auto’s branden allebei volledig uit, ook de carport moest het ontgelden, en de garage heeft ook schade opgelopen.

Toen de brandweer met het nablussen bezig was kwam er een buurtbewoner naar de hulpdiensten toelopen met de melding dat er even verderop in de straat ook een woning in brand zou staan. Deze melding bleek te kloppen, de brand in deze woning had zich ook al flink uitgebreid en had al op diverse plaatsen voor brandhaarden gezorgd. De brandweer startte al snel een binnenaanval maar desondanks liep de woning zware schade op.

Over een oorzaak van beide branden is nog niets bekend, de politie stelt een onderzoek in naar beide branden.

Deel dit artikel