Stacaravan loopt forse schade op na brand

Deel dit artikel
Noordburgum - Een stacaravan aan het einde van de Doedereed bij Noordburgum heeft tweede kerstdag forse schade opgelopen na een brand.

Voordat de bewoners waren vertrokken om hun kerstavond elders door te brengen, hadden ze enkele houtstukken in de kachel gedaan, zodat bij thuiskomst de caravan lekker verwarmd zou zijn. Rond 23.00 uur kwam de buurman thuis en bemerkte vlammen op aan de zijkant van de caravan, ter hoogte waarvan de kachel plaats vond. De buurman heeft gelijk de brandweer gealarmeerd en alvast met emmers water en een brandblusser getracht de brand te blussen. Dit lukte voor een groot deel, maar het vuur was tussen de dubbele wand gekropen en naar het dak uitgebreid. De brandweer van Burgum was snel ter plaatse en nam de bluswerkzaamheden over. Met behulp van een warmtebeeldcamera werden de brandhaarden ontdekt. Om het vuur uit te krijgen moest veel betimmering weg worden gebroken. Ook liep de caravan veel brand, rook en waterschade op.

Hoe de brand kon overslaan uit de houtkachel is nog niet duidelijk. Voor de brandweer van Burgum was de tweede kerstdag een drukke dag. Maarliefst drie keer werd de brandweer alarmeert. Rond 16.00 uur ging aan de Westersingel, eveneens in Noordburgum, al een schuurtje geheel in vlammen op. Voor de zelfde brand moesten de brandweerlieden rond 18.30 weer in actie komen omdat uit de overgebleven wrakstukken nog enige rookontwikkeling werd waargenomen.

Met dank aan: www.rtvnof.nl.

Deel dit artikel