Stadswacht en oud brandweerman redden bewoonster bij woningbrand (Video)

Deel dit artikel
Haren - Donderdag avond omstreeks 19:36 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen, melding van een woningbrand in het centrum van Haren aan de Rijksstraatweg.

Bij het uitrukken van de eerste tankautospuit van brandweer Haren werd er opgeschaald naar middelbrand waarop nog een tankautospuit werd opgepiept. Kort daarna werd ook de ladderwagen van brandweer Groningen opgeroepen, omdat er in het pand nog één persoon aanwezig zou zijn en het een uitslaande brand zou betreffen. Bij het ter plaatse komen van de eerste tankautospuit trof men een felle binnenbrand aan.

Een stadswacht die samen met een oud brandweerman naar binnen ging, raakte bij de reddingspoging van de bewoner van het pand bedwelmt door de rookontwikkeling. Ter plaatse gekomen ambulance personeel ontfermde zich over de stadswacht en brachten hem naar een ziekenhuis. De brandweer zette zowel van binnen als van buiten een aanval in met hogedruk slangen. De tweede tankautospuit werd aan de achterzijde van het pand opgesteld, en ook vanaf daar ging men het pand binnen. De brandweer was het vuur snel meester. De ladderwagen werd korte tijd ingezet.

Ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team gingen het appartementencomplex binnen. Met een brancard werd ook de bewoonster naar buiten gebracht. Nadat de brandweer het pand gecontroleerd had, ging men terug naar de kazerne. Over de oorzaak tast men nog in het duister, ook over de schade valt nog niks te zeggen.

Mediapublicatie:

Tv Noord.

Deel dit artikel