Nieuw computersysteem voor Politie in gebruik

Deel dit artikel
Groningen - Het Groningse korps werkt vanaf maandag 8 december met een nieuw politie informatiesysteem.

Alle Groningse medewerkers volgden hiervoor een opleiding. Desondanks zal het voor de medewerkers even wennen zijn. Dat kan betekenen dat het opnemen van uw aangifte langer duurt. En dat u wellicht moet wachten voordat uw aangifte opgenomen wordt. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Internetaangifte

In een aantal gevallen kunt u ook aangifte doen via internet. Daar heeft u zeker niet te maken met wachttijden.

U kunt in de volgende gevallen aangifte doen via internet:

Diefstal fiets, Diefstal brom-/snorfiets, Diefstal af/uit auto, Vernieling auto, Vernieling openbaar gebouw, Vernieling openbaar vervoer, Overige vernieling.

Winkeldiefstal Internetaangifte kan NIET:  Wanneer er een daderindicatie is, Indien er geweld is gebruikt, Indien er identiteitsbewijzen zijn weggenomen (paspoort en ID-kaart).

De BVH, Basisvoorziening Handhaving, is een landelijk informatiesysteem. Het vervangt verschillende oude systemen. Binnen de BVH worden bijvoorbeeld meldingen geregistreerd, aangiftes verwerkt en incidenten afgehandeld. Omdat alle korpsen hetzelfde systeem gaan gebruiken, wordt het makkelijker om bij elkaar in de systemen te kijken, informatie te delen en samen te werken. De Groningse korpschef Oscar Dros is voorzitter van de landelijke stuurgroep. Dros: ‘We kunnen de burger hiermee beter bedienen. Het betekent uiteindelijk inhoudelijk een betere politie voor het hele land. Dit project sluit naadloos aan bij de doelstellingen van de Nederlandse politie’.

Deel dit artikel