4 gewonden bij grote brand Heiligerlee (Video)

Deel dit artikel
Heiligerlee - Maandag 1 december werd om 12.28 uur melding gemaakt van een uitslaande brand in een vrijstaande veeschuur aan de Kloosterlaan in Heiligerlee. Het bluswater moest over een afstand van enkele honderden meters vanuit het Winschoterdiep worden aangevoerd. In verband hiermee en mogelijk explosiegevaar is opgeschaald naar grote brand.

De korpsen uit Winschoten en Scheemda rukten uit met drie tankautospuiten en de hoogwerker. Vanuit Veendam en Groningen is assistentie verleend met een onder andere de dompelpomp. Er zijn door de brand drie gasflessen ontplofd. De derde ontploffing was hard en veroorzaakte een luchtdrukgolf. Hierdoor ontstond er schade aan het dak van de naast gelegen woonhuis. Vier personen raakten gewond. Drie personen hadden ademhalingsklachten. Een persoon had een hoofdwond. Zij zijn naar het Martini ziekenhuis in Groningen gebracht.

Om 14.04 uur kon het sein “brand meester”gegeven worden. Een koe en een paard konden door omwonenden gered worden. Zeven koeien hebben de brand niet overleefd. De schuur is volledig verwoest. De oorzaak van de brand is niet bekend. Naar verwachting is de brandweer nog enkele uren bezig met nablussen.

foto in een agrarisch blad.

Noord

Deel dit artikel