Man(43) overleden bij ernstig bedrijfsongeval Eemshaven(Video)

Deel dit artikel
Eemshaven - Dinsdagmiddag omstreeks half vier heeft zich een ernstig bedrijfsongeval voorgedaan aan de Westlob op het industrieterrein van de Eemshaven in de gemeente Eemsmond.

Bij dit ongeluk is een medewerker van een gespecialiseerd takelbedrijf om het leven gekomen. Een andere medewerker is bij het ongeluk licht gewond geraakt.

Het gespecialiseerde takelbedrijf is bezig met de installatie van een interne hijsconstructie in een grote terminal. In dit bedrijf worden de bladen voor de windmolens gemaakt. Bij de installatie van de hijsconstructie aan het plafond van de terminal is er iets mis gegaan, waardoor de gehele constructie is gaan schuiven en gedeeltelijk naar beneden is gevallen. De overleden medewerker is onder de constructie terecht gekomen.

Omdat de gehele constructie uit z'n verband is geraakt, moest er eerst een veilige werksituatie worden gerealiseerd voordat de overledene veilig geborgen kan worden. De totale constructie was zo onstabiel, dat er besloten is om door middel van gaten in het dak en hijskranen de totale constructie een klein beetje op te tillen, zodat het slachtoffer geborgen  kan worden.

Op dit moment  (22.47 uur)zijn het gespecialiseerde takelbedrijf en de brandweer van Eemsmond bezig de constructie te stabiliseren.

De Arbeidsinspectie gaat morgen een onderzoek starten naar de oorzaak van het ongeluk.  (brandweergroningen.nl/tekst)

Mediapublicatie`s:

Beelden op Rtv Noord tv,

Rtv Noord website &

Telegraaf.

Deel dit artikel