112 Kort: Ongeval op A31 te Friesland

Deel dit artikel
Marssum - Zaterdagmiddag rond 16:15 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding op de A31 tussen Marssum en Dronrijp.

Tussen Marssum en Dronrijp was een VW Golf van de weg geraakt en over de kop- gevlogen. De auto kwam op de wielen terecht met de neus tegen de rijrichting in. De bestuur(ster)(der) van de Golf kon zelfstandig uit de auto komen en is door ambulancepersoneel op een wervelplank gelegd en naar het MCL gebracht. De politie verleende hulp aan ambulancepersoneel en regelde het verkeer. Rijkswaterstaat is even wezen kijken en toen doorgereden naar een ongeval in de andere rijrichting.

Tijdens dit ongeval vonden er nog enkele aanrijdingen plaatse op de A31. Bovenop het viaduct bij Marssum reed een personenauto richting Leeuwarden toen hij de macht over het stuur verloor en op de midden vangrail botste. Rijkswaterstaat zorgde bij dit ongeval voor afzetting. Een medewerker van de Marechaussee was als eerste hulpverlener aanwezig met een onopvallende auto.

Onderaan de afrit bij Marssum was ook nog een ongeval gebeurd. Door een slippartij belandde een BMW achterstevoren in de berm, met enige schade kon de auto zijn weg vervolgen. Bergingsbedrijf Theo Faber sleepte alle gevallen de beschadigde auto's af. Het is niet de eerste keer dat er ongevallen gebeuren tijdens winterse buien op het stuk A31 tussen Marssum en Dronrijp.

Kijk ook eens op: www.112fryslan.nl.

Deel dit artikel