Strobalen houden brandweer Veendam wederom bezig

Deel dit artikel
Veendam - Nadat de brandweer van Veendam gisteren al een aantal strobalen had geblust aan de Kielsterachterweg, was het vanmorgen opnieuw raak.

Ze werden om ongeveer 07.40 uur naar de Kielsterachterweg gestuurd ter hoogte van hp 7,4. Ter plaatse bleek het te gaan om de kruising Veendammerweg met de Kielsterachterweg. Hier was de brandweer van Hoogezand vannacht ook al geweest (rond 02.00 uur). Een van de balen was weer aan het smeulen. Deze klus was snel geklaard. Toen men net weer op weg was naar de kazerne kwam er een melding binnen dat er op de plek van gistermorgen ook weer rookontwikkeling was. Ook dit brandje was weer snel geblust. Inmiddels waren er al een aantal automobilisten gestopt om te vertellen dat er verderop bij hp 8,6 ook een aantal balen in brand stond. Ter plaatse bleken er een stuk of acht balen te branden. Omdat hier een brede sloot aanwezig was met voldoende water werd deze brand geblust met drie stralen lage druk. Maar ook dit was nog niet de laatste melding. Inmiddels was bekend geworden dat t.h.v. hp 13,5 ook nog een drietal balen in brand stond. Ook deze balen werden geblust. Ondertussen was de provincie ook ingelicht om er voor te zorgen dat de balen zo snel mogelijk worden afgevoerd.

Langs de gehele Kielsterachterweg liggen enkele tientallen van deze balen die inmiddels behoorlijk warm zijn door broeivorming.

Deel dit artikel