Veel bezoekers bij opendag van brandweer Zuidlaren (Video)

Deel dit artikel
Zuidlaren - De open dag die de post Zuidlaren van de brandweer Tynaarlo afgelopen zaterdag heeft georganiseerd was een groot succes. Naar schatting 1000 mensen waren op bezoek bij de presentaties van de Brandweer.

De brandweer kreeg hierbij ondersteuning van de regionale Ambulance voorziening UMCG, de verkeersongevallen analysedienst van de politie, de EHBO vereniging Zuidlaren-Anloo, bergingsbedrijf Hamstra, salvage bedrijf Belfor en trainingscentrum HOC Zuidlaren. Deze hulpverleningsdiensten en -bedrijven stonden op de Grote Brink in Zuidlaren.

Burgemeester Frank van Zuilen en zijn vrouw openden de dag, waarna ook het mooie weer meehielp en zorgde voor een prettige sfeer waarin zowel kinderen als volwassenen aan hun trekken kwamen.

Zo is in totaal € 163 opgehaald voor ritjes omhoog in het bakje van de hoogwerker van de brandweer Hoogezand-Sappemeer. Dit geld gaat als donatie naar de, ook aanwezige Brandwondenstichting.
Voor de rondritten met de brandweerauto stond continue een wachtrij van zowel kinderen, maar ook grotere enthousiastelingen.
Kinderen konden het brandweerwerk zelf ook doen door met een ademluchttoestel en warmtebeeldcamera een hindernisbaan te lopen en met een brandslang te spuiten.

De duikdemonstratie’s werden verzorgt door duikvereniging “Miramar Groningen”.
Ook waren er demonstratie over het gebruik van kleine blusmiddelen en gaven deskundigen van de brandweer veel voorlichting en duidelijkheid over de veiligheid in en om het huis.

De twee grote demonstraties van de brandweer Zuidlaren vormden het spektakel van deze opendag. Deze twee uitvoerig en deskundig toegelichte brandweerdemonstraties, waarvan eentje met een heuse autobrand, trokken veel kijkers.

Deze kijkers konden tijdens deze opendag voor een versnapering terecht bij Snackerie “De Pieper”, welke de catering van deze geslaagde opendag verzorgde.
De uitslag van de kleurwedstrijd, verbonden aan deze opendag zal binnenkort via de scholen en www.brandweerzuidlaren.nl bekend worden gemaakt.

Volgend jaar wordt de open dag door de post Vries georganiseerd.

Voor meer info www.brandweerzuidlaren.nl

Zie ook Album

Deel dit artikel