Vier helikopters bij de landelijke politiedag 11 Oktober

Deel dit artikel
Assen - Op de landelijke politiedag in Assen komen maar liefst vier helikopters. Het gaat om de traumahelikopter van het UMCG, de politiehelikopter van het Korps Landelijk Politie Diensten, de Search And Rescue helikopter van de luchtmacht en een helikopter van de Deutsche Bundespolizei.

De precieze tijdstippen zijn nog niet bekend en de aanwezigheid van de helikopters is uiteraard afhankelijk van weersomstandigheden en eventuele inzet in noodsituaties. De politieregio’s Fryslân, Groningen, Drenthe en de KMAR organiseren de Landelijke Politiedag (LPD) dit jaar weer gezamenlijk. Deze Noordelijke politiedag is op zaterdag 11 oktober in de TT-hall in Assen (naast het TT-circuit). Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen die geïnteresseerd is in het werk van de politie en haar partners van harte welkom. Aan de exacte invulling van het programma wordt nog gewerkt, maar hier alvast een voorproefje.

Een boeiend programma

Op de politiedag worden zes ‘pleinen’ ingericht waar veel te beleven is. * een welkomstplein; o.a. mobiele meldkamer, politiespel ‘petje op, petje af’, portofoonspel; * een rechercheplein; o.a. valse documenten, vingerafdrukken; * een toezichtplein; o.a. diverse voertuigen, opstelling lasergun; * een crisisplein; o.a. demonstraties van honden, paarden, hoogwerkers en de autoprocedure; * een justitieplein; o.a. samenwerkingspartners, zoals openbaar ministerie en advies- en steunpunt huiselijk geweld; * een wervingsplein; o.a. wervingstruck, sporttest, schietsimulatie.

Kijk ook eens op LekkerradioLuisteren(reklame)

Deel dit artikel