Grote oefening in Leek met twee korpsen

Deel dit artikel
Groningen - Dinsdagavond werd er een gezamenlijke oefenavond gehouden met de brandweerkorpsen van Marum en Leek. De locatie van deze oefening was bij Hunter Douglas te Leek.

Bij het bedrijf Hunter Douglas hadden zich meerdere incidenten voorgedaan waarbij de inzet van een tweetal korpsen benodigd was. Bij aankomst werd de bevelvoerder van allerlei kanten aangesproken door slachtoffers en BHV'ers en moest daarnaast ook zijn manschappen aansturen. Bij de verkenning werd duidelijk dat er sprake was van een tweetal beknellingen, een man was vast geraakt tussen een plastic machine en zijn collega onder een heftruck. Naast de beknelling van het tweetal lag er ook een slachtoffer in een met rook gevulde loods en een slachtoffer onder met chemicalien gevulde tanks. De korpsen van Marum en Leek wisten controle te krijgen over de situaties waarna de oefening werd beindigd.

Na het oefenen werd het geheel geevalueerd met de werknemers van het bedrijf. Bij terugkeer op de kazerne van Leek hadden de leden van het korps van Marum een verassing in petto. Tijdens oud en nieuw had het korps van Leek een stunt uitgehaald met hun “oude” brandweerauto en hadden hierbij een contract (met de nodige kleine letters) ondertekend.

Brandweer Marum greep de kans aan om Leek zich te houden aan de punten waarvoor was getekend en ging al deze punten bij langs. Uiteindelijk was er nog één punt die de brandweerlieden graag voldaan wilden zien, deze voorwaarde was namelijk 500 euro voor de personeelspot. Arend Anema overhandigde het verschuldigde bedrag waarna het geheel was afgehandeld.

Zie ook: www.smilda.net

Deel dit artikel