Ravage op A28 bij Zwolle (film)

Deel dit artikel
Zwolle - Op de Rijksweg A28 bij Zwolle vond donderdagochtend rond 11.30 uur een ongeval plaats, waarbij een vrachtauto, een bestelbus en twee personenauto"s betrokken raakten.

De bestuurder van een personenauto kwam tijdens het invoegen op de oprit Zwolle-Zuid in aanraking met de vrachtauto op de rechterrijstrook. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tot stilstand tegen de binnenste vangrail
met de voorkant richting Amersfoort. Vervolgens ontstond er een frontale botsing met een naderende auto op de linkerrijbaan. Ook een bestelauto raakte betrokken bij de aanrijding.

De inzittenden van de invoegende auto, een 72-jarige man en 59-jarige
vrouw uit Hattem, werden overgebracht naar het ziekenhuis. De man zat
bekneld en werd door de brandweer bevrijd. Ook de 71-jarige bestuurder
van de bestelauto en zijn 77-jarige vrouwelijke medepassagier werden ter
behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval zijn twee rijstroken gedurende enige tijd afgesloten geweest voor al het verkeer en ontstond er een kilometerslange file op de A28 tussen Wezep en Zwolle. De bestuurder van een personenauto kwam tijdens het invoegen op de oprit Zwolle-Zuid in aanraking met de vrachtauto op de rechterrijstrook. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tot stilstand tegen de binnenste vangrail met de voorkant richting Amersfoort. Vervolgens ontstond er een frontale botsing met een naderende auto op de linkerrijbaan. Ook een bestelauto raakte betrokken bij de aanrijding. De inzittenden van de invoegende auto, een 72-jarige man en 59-jarige vrouw uit Hattem, werden overgebracht naar het ziekenhuis. De man zat bekneld en werd door de brandweer bevrijd. Ook de 71-jarige bestuurder van de bestelauto en zijn 77-jarige vrouwelijke medepassagier werden ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval zijn twee rijstroken gedurende enige tijd afgesloten geweest voor al het verkeer en ontstond er een kilometerslange file op de A28 tussen Wezep en Zwolle.

Deel dit artikel