Van Groningen naar Schiphol met het openbaar vervoer

Deel dit artikel
Ingezonden item/ stockphoto

Groningen – Staat er binnenkort een vakantie op de planning en vertrek je vanaf Schiphol? Dan is het wel verstandig alvast goed na te denken over de manier waarop je naar het vliegveld gaat. Zo heb je de keuze om met de auto te gaan, maar is het veel fijner om lekker met het OV te gaan. Allereerst hoef je dan niet na te denken over de parkeerkosten en hoef je ook niet zelf te rijden.

Helemaal wanneer je een vroege vlucht hebt en het enorm druk op de weg is, biedt de trein uitkomst, kunnen we je verzekeren. Omdat we ons ook kunnen voorstellen dat je misschien nog wat vragen hebt, delen we in dit artikel alles wat jij moet weten over het reizen per trein van Groningen naar Schiphol.

De treinreis van Groningen naar Schiphol

De beste en snelste optie om van Groningen naar Schiphol te reizen, is met de trein. Het Nederlandse spoorwegnetwerk is namelijk dusdanig goed georganiseerd, dat het reizen per trein allesbehalve een probleem is. Om ervoor te zorgen dat je weet welke route je moet nemen, hebben we de verschillende stappen hieronder verder voor je uitgewerkt. Uiteraard kun je dit ook zelf opzoeken, door online het adres Schiphol op te zoeken en je vertrekpunt in te vullen.

Stap 1: Groningen Centraal Station

Het vertrekpunt is het centraal station van Groningen. Hier kun je gemakkelijk komen met de fiets, auto of bus. Zorg ervoor dat je ruim op tijd arriveert, zodat je niet hoeft te haasten.

Stap 2: Trein naar Assen

Neem de trein vanaf Groningen Centraal Station naar Assen. Dit is meestal een korte rit van ongeveer 20 minuten.

Stap 3: Trein naar Zwolle

In Assen stap je over op een trein naar Zwolle. Deze treinrit duurt ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van het type trein en eventuele tussenstops.

Stap 4: Trein naar Schiphol Airport

Vanuit Zwolle neem je de trein naar Schiphol Airport. Dit is meestal een rechtstreekse trein zonder tussenstops. De reistijd varieert, maar het duurt meestal ongeveer 1 uur en 30 minuten om Schiphol te bereiken.

Zorg dat je op tijd vertrekt

De uiteindelijke treinreis is zoals je kunt lezen best lang. Het is daarom dus ook belangrijk dat je op tijd vertrekt. Mocht je dan vertraging hebben onderweg, dan hoef je niet bang te zijn dat je te laat komt. Om er zeker van te zijn dat je op tijd bent, is het handig vooraf even de aankomst Schiphol vandaag pagina te checken, zodat je in de gaten kunt houden of je vlucht tijden wijzigen. Nu komt het bijna niet voor dat een vlucht eerder vertrekt, maar is later wel mogelijk. Het is dan wel prettig dat je weet hoeveel reistijd je ongeveer hebt en hoe laat je dan moet vertrekken.

Overweeg om toch met de auto te gaan

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van dit artikel toch serieus nadenkt om met de auto te gaan. Logisch, aangezien het een flinke reis is. Toch moet je er wel rekening mee houden dat het ook met de auto een flinke rit is en het qua tijd met elkaar niet heel veel doet. Het verschil zit hem met name in een stuk gemak, aangezien je letterlijk op het vliegveld uitstapt en je je ook geen zorgen hoeft te maken over het parkeren van je auto. Denk er daarom voor jezelf goed over na, voordat je een uiteindelijke beslissing neemt.

 

Foto's

Deel dit artikel