Drie explosies in de Langestraat in Winschoten (Video)

Deel dit artikel
Annet Vieregge - 112 Groningen

Winschoten – Zaterdagochtend rond 07:20 kwam er een melding binnen van een brand aan Langestraat in Winschoten.

De brand werd eerst aangegeven als een buitenbrand, maar al snel werd de melding veranderd in brand gebouw. De brandweer kwam ter plaatse.

Tijdens de brand meldingen kreeg de politie ook meldingen dat er explosies gehoord waren. Een bewoner naast het pand zegt: “Ik zat rechtop in bed”. Bewoners in de straat hebben zich rot geschrokken van de knallen. Volgens een andere bewoner waren er drie knallen te horen.

Een paar dagen geleden was er ook al een explosie, dit gebeurde in de Herestraat in Groningen. Daarbij waren twee explosies te horen en te zien. Een Beautysalon was hier het slachtoffer van.

Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. De politie zegt op hun X account: “Daarbij zijn geen mensen gewond geraakt, maar is wel schade ontstaan.” Er is schade aan het pand en er lag veel glas op straat. Waarom en Hoe dit kon gebeuren is niet bekend. Wel is er volgens de eigenaresse een molotovcocktail tegen het pand aan gegooid. De politie gaat verder onderzoek doen.

Heeft u iets gezien voor, tijdens of na de explosie dat hier mogelijk mee te maken kan hebben? Belt u dan met 0900-8844. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met 0800-7000.

 

Reactie Gameshop

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media