Serie inbraken opgelost

Deel dit artikel
Kennemerland - Een team van de Bovenregionale Recherche Noordwest en Midden Nederland heeft met de aanhouding van een 37-jarige Roemeen een serie van zeker 60 inbraken in woningen in tal van plaatsen in Noord- en Zuid Holland opgelost.

De man maakte er een gewoonte van om gaatjes te boren in kozijnen om op die wijze ramen en deuren van woningen te openen. Hij maakte daarbij geld, flatscreens, laptops, digitale camera's, bankpassen en zes auto's buit. Daarnaast heeft hij zich schuldig gemaakt aan skimmen, het manipuleren van geld- en betaalautomaten.

De verdachte werd op heterdaad betrapt en met een 34-jarige landgenoot aangehouden. De politie is het onderzoek begin april gestart nadat duidelijk werd dat regelmatig werd ingebroken in woningen in Noord-en Zuid Holland. Uit de door de politie aangetroffen sporen kon worden opgemaakt dat steeds dezelfde inbreker actief was, soms samen met anderen. Korte tijd later kwam de 37-jarige man als verdachte in beeld. Hij is enige tijd in de gaten gehouden om bewijs tegen hem te verzamelen. Hierbij werd duidelijk dat de man zich ook bezig hield met skimming. Hij heeft zeker drie keer een automaat gemanipuleerd. Uiteindelijk werd de man in Purmerend op heterdaad betrapt bij het skimmen van een betaalautomaat bij een bank. Hij en zijn mededader werden aangehouden en ingesloten. Later zijn nog twee Roemen van 18 en 37 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het skimmen. De 37-jarige man weigert bij verhoren elke medewerking. Hij is al eerder voor inbraken in aanraking gekomen met politie in Nederland en door justitie hiervoor veroordeeld. De tweede aangehouden verdachte is eerder in het buitenland veroordeeld voor diefstallen. De politie heeft voor 62 inbraken voldoende bewijs verzameld. Een aantal andere inbraken worden nog nader onderzocht.

De inbraken hebben plaatsgevonden in Alkmaar (2x), Voorhout, Wijdenes, Santpoort-Noord, Velserbroek, Velsen-Zuid, IJmuiden, Groet (2x), Warmenhuizen (10x), Tuitjenhorn (2x), Aerdenhout (2x), Santpoort-Zuid, Hoogkarspel (2x), Venhuizen (2x), Rijnsburg (7x), Assendelft (2x), Castricum (2x), De Rijp, Nieuwkoop (2x), Ter Aar, Heerhugowaard (3x), Ursem (2x), Driehuis, Avenhorn (2x), Hoofddorp (2x), Heemstede (4x), De Goren en Bennebroek (3x). De auto van de 37-jarige hoofdverdachte is in beslag genomen. In de auto is skimapparatuur en een aantal vervalste bankpassen aangetroffen.

Verder heeft de politie in zijn woning in Amsterdam een flinke hoeveelheid gestolen goederen aangetroffen. Het gaat om schilderijen, digitale camera's, laptops, flatscreens en een muntenverzameling. Ook hier werd skimapparatuur aangetroffen en een tas met inbrekersgereedschappen voor de woninginbraken.

Alles is in beslag genomen. De goederen worden terugbezorgd bij de eigenaren.

Deel dit artikel