Grip1: Zeer grote natuurbrand Steenweg Ter Apel, handcrew komt ook (video)

Deel dit artikel
Ameth Dekker 112Groningen & Julian Spa & Redactie Martin Nuver & Video Meternieuws.nl

Ter Apel – Op de Steenweg  bij Ter Apel is zondagmiddag om 14:55 uur een zeer grote brand uitgebroken in een natuurgebied. Omdat er meerdere meldingen komen en de eerste TS melding doet van meerdere brandhaarden is er opgeschaald naar zeer grote brand.

Diverse eenheden komen ter plaatse om de brand te bestrijden. Sluit ramen en deuren. Video.

Ter Apel, Rütenbrock, Tweede Exloërmond, Veendam WTS, Vries, Sleen , Westerbork, Dwingeloo. Diverse meetploegen. Mcu Haren, Verzorgingsbak Hoogezand en Emmen zijn ter plaatse en Duitse brandweer. Grip 1 is er gegeven.

Op dit moment is een drone team bezig overzichts beelden te maken van het gebied.
De blussende activiteiten gaan vanzelfsprekend ook door. Omdat het gaat om een moeilijk toegankelijk terrein is dit alleen met 4×4 voertuigen mogelijk. Het is mooi weer maar kom alstublieft niet naar de brand kijken, geef hulpverleners de ruimte!

Handcrew komt zelfs ook

Handcrew Overijssel

De Handcrew Overijssel is een team dat gespecialiseerd is in natuurbrandbestrijding. Het goed getrainde en geoefende team is samengesteld uit brandweermensen uit Twente en IJsselland: de kazernes Den HamNijverdalDedemsvaart en Raalte. Het team kan in heel Nederland worden ingezet tijdens zowel het bestrijden van een natuurbrand als in de nablusfase. De Handcrew Overijssel komt onder andere daar waar de voertuigen niet kunnen komen. De naam van het team zegt het al, het is voornamelijk handwerk.

Update  19:30 uur: Op dit moment heeft de brandweer de brand zo onder controle dat uitbreiding naar naastgelegen velden niet meer mogelijk is. Wel laait het vuur op sommige plaatsen weer op, wij denken hier nog wel een uur of drie mee bezig te zijn.

 

Video hier.

 

 

Foto's

Deel dit artikel

Social media